Este artículo se publicó hace 14 años.
Adrià lidera un pla per potenciar la gastronomia de Barcelona
El consistori barceloní reconeix la importància econòmica de la gastronomia
Quan Ferran Adrià va anunciar que El Bulli es convertiria en una fundació el 2014, també va advertir que un dels seus reptes era aconseguir que Catalunya no perdés la capitalitat de la cuina creativa i d'avantguarda. I per aconseguir-ho, el revolucionari dels fogons lidera una nova maniobra, aquesta vegada juntament amb l'alcalde de Barcelona. Tots dos, ahir al migdia, van anunciar una estratègia conjunta per difondre i potenciar la marca gastronòmica Barcelona.
A la capital catalana hi ha 12.000 establiments que es dediquen a la restauració i que representen el 15% del PIB de la ciutat. La magnitud de la xifra ha fet que el consistori barceloní hagi contactat amb els principals representants del sector per començar a treballar. A la primera trobada van assistir els xefs Joan Roca, Carles Gaig, Jordi Herrera, Nandu Jubany i Carlos Abellán, entre d'altres. Però també representants dels pastissers, del sector del vi, dels mercats, del gremi d'hotelers, de Fira de Barcelona i del Consorci de la Zona Franca. Tots ells, durant més de dues hores, van intercanviar impressions.
El 15% del PIB de Barcelona l'aporta el sector de la restauració
Segons Ferran Adrià, portaveu dels cuiners convocats, la reunió va ser "profitosa i necessària per tal de mantenir Barcelona com a capital gastronòmica del sud d'Europa". Mirant el sol, que ahir lluïa generós, Adrià va dir: "Ho tenim molt fàcil per competir, només cal que ens adonem de la importància de les terrasses. Tenim una cosa que Londres i Nova York no tenen: bon temps durant vuit mesos!".
Trenta anys per endavantPreocupat per com serà la cuina d'aquí 30 anys, el rei de la desconstrucció i les espumes creu que la formació és fonamental per mantenir el lideratge de la gastronomia d'avantguarda. "Nosaltres hi som per ajudar. Acabo de tornar de Singapur, on durant cinc dies m'he dedicat a vendre Barcelona. El pa amb tomàquet no s'ha de menjar fora, són els de Nova York els que l'han de venir a menjar aquí", va explicar.
"Tenim una cosa que Nova York i Londres no tenen: bon temps"
Que El Bulli ja no sigui considerat el millor restaurant del món no li esborra el somriure de trapella. "La vida és així, però ser el segon millor del món en alguna cosa és la repera. A més... el que compta és que, dels deu primers restaurants, vuit estan dirigits per gent que ha sortit d'El Bulli".
Advertint que ara comença una etapa en què podrà dir el que fins ara callava, Adrià va avançar que abans que acabi el 2010 donarà una notícia que farà la volta al món. Avui, un equip d'arquitectes visita el restaurant de Cala Montjoi: les obres per construir el nou Bulli començaran aviat. Però ell assegura que "la nova revolució gastronòmica ja s'està fent".
Comentarios de nuestros suscriptores/as
¿Quieres comentar?Para ver los comentarios de nuestros suscriptores y suscriptoras, primero tienes que iniciar sesión o registrarte.