Público
Público
crisi coronavirus

Reducció de l'afluència al transport públic

La presència de passatgers al metro i als autobusos s'ha reduït considerablement. El trànsit privat també ha minvat, ja que fins les 10 del matí als principals accessos de Barcelona el volum de vehicles ha caigut a la meitat. 

Fotografia de passatgers a la línia 5 del metro de Barcelona/ Albert Cadanet. ACN
Fotografia de passatgers a la línia 5 del metro de Barcelona/ Albert Cadanet. ACN

públic

La imposició de les noves mesures respecte al transport i mobilitat a Catalunya, així com les restriccions d'entrada a l'Estat espanyol anunciades aquest dilluns, ha reduït l'afluència de passatgers i de vehicles de transport públic. A més, segons ha informat aquest dimarts el Servei Català de Trànsit, el trànsit fins les 10h als principals accessos de l’àrea metropolitana de Barcelona ha minvat a la meitat: el de sortida, en un 47% i, el d'entrada, en un 51,2%. La caigua ha estat generalitzada arreu del país i, per exemple, al Tunel del Cadí (C-16) s'ha registrat un 67% menys de circulació en direcció Barcelona, mentre que en direcció a Puigcerdà el descens ha estat del 35%. Al peatge de Vallcarca, a Sitges, el descens ha estat del 50,8% en direcció sud i d'un 41,1% en la nord. 

D'altra banda, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha informat a través de Twitter que hi ha hagut "normalitat" al servei de metro de Barcelona, encara que alguns usuaris han comentat via aquesta xarxa social que a primera hora encara hi havia aglomeracions. A Rodalies, el volum d'usuaris ha caigut un 80%, segons ha informat Renfe. 

Les mesures de restricció pel coronavirus han afectat severament les ofertes de mobilitat de Catalunya, que s'han reduït davant l'ordre de confinament.El conseller de Territori, Damià Calvet, va anunciar aquest dilluns a la tarda que reduiran la freqüència horària de servei en dies laborables del transport públic ferroviari i per carretera entre un 33 i un 67%, sigui urbà o interurbà.

Tot i que encara és possible moure's pel país sempre que sigui per motius d'extrema necessitat, el transport públic ha retallat dràsticament els fluxos de viatgers, així com l'oferta. De fet, la Generalitat ja en demana el tancament total, tal com va expressar aquest dilluns el conseller d'Interior, Miquel Buch, qui ja no té les competències per clausurar el transport públic després de l'Estat d'Alerta decretat pel Govern espanyol. Buch ha anunciat que preveu reduir el transport públic al 5 % de l'habitual si es fa efectiva la seva demanda de confinament total.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?