Este artículo se publicó hace 13 años.
Alaska avisa que la sida s'usa per discriminar
Deu mil persones participen en la desfilada de carrosses de la Pride Parade
Deia ahir Alaska que els més joves potser no se n'han assabentat. Que la sida va irrompre fa 30 anys com un huracà emportant-se amics i tancant les portes dels armaris que potser es començaven a obrir. Que els sectors més retrògrads van fer servir aquella malaltia per "atacar les llibertats, reforçar la marginació i generar més rebuig social i familiar" entre homosexuals i transsexuals. I que aquests sectors no han plegat encara, utilitzen la infecció per mantenir activa la "discriminació" del col·lectiu LGTB (lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals).
És a dir, que la lluita ni de bon tros s'ha acabat i calen més condons, més tractaments per a qui els necessita i més recursos per investigar. Consciència personal i de l'Administració. Ni un sol pas enrere d'una gent que no ha aconseguit encara que la societat els tracti amb normalitat.
El 30è aniversari de la irrupció de la sida centra el missatge de la trobada LGTB
Així va tancar de forma oficial la Pride Parade de Barcelona una de les grans icones del moviment LGTB. La festassa que acabava d'arribar de la plaça Universitat va ser aparcada uns moments i l'avinguda Maria Cristina es va vestir de missatge reivindicatiu, seriós i commemoratiu fa 30 anys que la sida va començar a colpejar per tancar una festa que s'ha allargat una setmana i que ahir tenia com a colofó la desfilada de carrosses.
Per tercer any consecutiu, l'espectacle i la música va treure el son un diumenge per la tarda al carrer Sepúlveda i a moltes famílies. Persones que, com ara una religiosa que treia el cap per la finestra de l'escola de les Salesianes que hi ha en aquell carrer, van poder veure que el moviment el formen tipus diversos de persones capaces de posar-se al darrere d'un mateix missatge que uneix el col·lectiu Salut i igualtat, els nostres drets i d'un repte de ciutat: que Brussel·les atorgui a Barcelona l'Europride del 2015 el pròxim mes d'octubre, al qual és candidata.
Famílies amb els seus nens anant amb patinet. Immigrants. Sindicalistes. Sords. Provocadors en calçotets ben carregats aguantats per tirants i d'altres amb bòxers menys tensos. Espectaculars transsexuals o seguidors dels partits polítics que no s'amaguen de la seva orientació sexual: convergents i ciutadans anant en camioneta, socialistes en autobús o ecosocialistes en tràiler. O algú que tenia la seva pròpia lluita: "Soy gay de l'Hospitalet. ¿Y qué?". Van ser milers les persones que van sortir per ballar al so de la música mentre reivindicaven la seva sexualitat.
Barcelona es marca el repte de captar a l'octubre l'Europride del 2015
Tots plegats estaven ahir al carrer en la recerca de la seva normalitat. Per posar fi a la discriminació de la qual parlava Alaska. La mateixa que tenia a 800 metres, amb forma d'agent dels Mossos d'Esquadra quan, mentre controlava la documentació de quatre carteristes a la boca del metro d'Espanya, li deia a un home que "estan aquí els gais aquests i a saber quantes carteres hauran robat aquests". I la mateixa que s'atorga a l'Església, que no es va deslliurar de les pancartes. "Sin sexo, ¿hay cura?", deia una.
Segons la Guàrdia Urbana, "aquests" eren ahir unes 10.000 persones que intentaven treure's l'estigma mentre aprofitaven les últimes hores d'una Pride Parade que encara els havia d'oferir un concert amb Alaska, Fangoria i Las Grecas.
Comentarios de nuestros suscriptores/as
¿Quieres comentar?Para ver los comentarios de nuestros suscriptores y suscriptoras, primero tienes que iniciar sesión o registrarte.