Público
Público

Barcelona acollirà la sortida del Tour de França del 2026

Les primeres tres etapes de la competició ciclista passaran per Catalunya, entre el 4 i el 6 de juliol, en un recorregut encara per determinar. El Tour s'afegeix a la llista de macroesdeveniments esportius que aterren a la capital catalana

Corredores de ciclismo durante el Tour de Francia 2020.
Ciclistes del Tour de França 2020. Laurent Lairys / Europa Press

Barcelona acollirà la sortida del Tour de França el 2026. Així ho ha anunciat aquest dimarts l'alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, després de mesos de negociacions amb els organitzadors de la competició ciclista, que s'afegeix a la llista de grans esdeveniments esportius que alberga la ciutat des que els socialistes van arribar a l'alcaldia: la Copa Amèrica de vela o l'exhibició dels cotxes de Fórmula 1 pel centre de la capital catalana. 

Barcelona agafarà el relleu de Florència i Lille, que seran les ciutats que acolliran les sortides de 2024 i 2025. El 2022 el Tour de França va arrancar des de Copenhaguen i el 2023 des de Bilbao. A banda de la sortida, la presentació dels equips també serà a Barcelona i es preveu que les tres primeres etapes de la competició ciclista passin per Catalunya entre el 4 i el 6 de juliol. "Serà històric", ha dit Collboni durant l'acte de presentació, celebrat al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

L'últim cop que el Tour va passar per la ciutat va ser fa 15 anys,. Barcelona ja va acollir el final d'una etapa del Tour i la sortida d'una altra en l'edició del 2009, però no era l'inici de la prova, que té major repercussió i cobertura. La capital catalana també va tenir presència en el Tour del 1957 i del 1965. Cal recordar que l'any passat Barcelona va ser a seu de la sortida de La Vuelta.

Les tres primeres etapes passaran per Catalunya

Durant l'acte de presentació, Collboni ha destacat que acollir l'esdeveniment "referma el paper de la ciutat de Barcelona com a Capital Internacional de l'Esport, en benefici del conjunt de Catalunya, d'Espanya i d'Europa". En aquest sentit, l'alcalde creu que té el "deure" de compartir la celebració de la prova amb la resta del país, per això ha anunciat que les tres primeres etapes de la competició ciclista passaran per Catalunya, i que s'anunciaran en els pròxims mesos.

L'alcalde ha destacat també el caràcter "participatiu, obert i popular" i l'oportunitat d'accedir a l'esdeveniment, de primer nivell, per a la població de la ciutat i de Catalunya de manera gratuïta. El director general del Tour de France, Christian Prudhomme, ha dit que la competició té "una sort immensa" amb Barcelona.

L'alcalde també ha defensat l'aposta de Barcelona per la bicicleta com un mitjà de transport. En aquest sentit, ha recordat els 284 quilòmetres de carril bici que té la ciutat, o l'aposta pel Bicing.

Preguntat per les problemàtiques de mobilitat i convivència que comporten els grans esdeveniments esportius per als veïns de la ciutat, Collboni creu que aporten un gran valor a la ciutat.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?