Este artículo se publicó hace 2 años.
Unes 22.000 persones assisteixen a la primera edició del Festival Límbic, celebrada a Terrassa
Òmnium Cultural celebra la bona acollida de l'esdeveniment i creu que demostra que "la cultura en català està molt viva". El festival serà itinerant i cada any tindrà una nova seu
ACN
Terrassa-
El Festival Límbic ha tancat la seva primera edició amb la participació d'unes 22.000 persones. L'esdeveniment organitzat per Òmnium Cultural ha acollit una cinquantena de demostracions de cultura contemporània a peu de carrer a Terrassa, tant al centre de la ciutat com al parc Vallparadís. El president d'Òmnium, Xavier Antich, ha destacat que la xifra supera les expectatives de l'organització -esperaven unes 20.000 persones- i ha celebrat la "bona acollida" de la primera edició. Antich ha assegurat que l'èxit "demostra que el talent creatiu del país i la cultura en català està molt viva, especialment entre el jovent".
El festival va començar el divendres a la tarda amb una vintena d’activitats, com el monòleg d’Oye Polo o els concerts de Ferran Palau i Maria Jaume, al centre de Terrassa. El dissabte el festival es va traslladar al parc de Vallparadís. Entre d’altres, al llarg del cap de setmana han tingut lloc els recitals de poesia dels guanyadors del Premi d'Honor de les Lletres Catalanes del 2020 i el 2022, Enric Casasses i Antònia Vicenç; el projecte poètic-musical de Vladivostok; la dupla formada per Maria Callís i Irene Fontdevila; les actuacions dels Minyons de Terrassa; i l’espectacle La Moreneta.
Durant l'esdeveniment també han actuat la companyia de teatre Liant la Troca i les de circ Eia i Tub d’Assaig 7’70, i han tingut lloc les actuacions musicals d’Adelaida i la pianista Lucía Fumero. La celebració es va tancar el dissabte a la nit amb el concert multitudinari de Galgo Lento, Ginestà i 31FAM.
Aquesta primera edició del Límbic s'ha fet en col·laboració amb l'Ajuntament de Terrassa i s'ha celebrat a aquesta ciutat. De totes maneres, l'esdeveniment serà itinerant i tindrà una nova seu cada any amb l'objectiu de "descentralitzar i democratitzar la cultura en català, fer-la accessible i visible".
Comentaris dels nostres subscriptors
Vols comentar-ho?Per veure els comentaris dels nostres subscriptors, inicia sessió o registra't..