“El Torró d'Agramunt és apreciat pel que representa en termes de tradició, identitat i sostenibilitat"

Parlem amb Fèlix Valero, president IGP Torró d’Agramunt

C.F.

Barcelona--Actualitzat a

El topònim Agramunt l’associem de seguida amb el torró. Són una de les tradicions catalanes de tipus gastronòmic més antigues, però on n’hem de buscar els orígens?

El seu procés d’elaboració és únic?

Manteniu l’elaboració artesana, doncs, amb nova maquinària que facilita el procés?

Torrar les avellanes és el primer pas?

Un procés laborios, certament, i encara falta donar-hi forma, no?

I aquesta fórmula perfecta es va popularitzar. Des dels primers temps d’elaboració, n’ha crescut la demanda?

Però vosaltres feu pegadogia que el torró d’Agramunt no només es consumeix per Nadal, oi?

Quines altres accions dueu a termes des de la Indicació Geogràfica Protegida per donar a conèixer el producte?

Tot això, quin impacte econòmic té a l’entorn més immediat?

Els torrons d'Agramunt tenen un alt impacte econòmic i de molta rellevància a l'entorn local, especialment gràcies a la seva integració en activitats comercials

Des d’Agramunt a tot Catalunya, no?

La Fira del Torró i la Xocolata a la Pedra, és un esdeveniment anual clau, en tot aquest procés?

El conjunt d’aquestes iniciatives també beneficia el municipi?

I què és el que més valoren els consumidors del producte?

Ens podria recomanar cinc torrons estrella, pensant en les festes de Nadal?

Què té de diferent el producte català d’Agramunt, comparant-ho amb la resta d’oferta que podem trobar a la resta de l’Estat o l’Estranger?

Amb mel de flors, avellanes o ametlles torrades i embolicat en pa d’àngel, aquest torró és ideal per als amants de la tradició

Quin futur augureu pels torrons d’Agramunt?

Etiquetes