Este artículo se publicó hace 2 años.
EnsenyamentUna seixantena de docents reclamen a Aragonès una "negociació real"
Ho han fet a través d'una concentració al TecnoCampus de Mataró. El president s’ha acostat a dialogar amb els concentrats i els ha emplaçat a les reunions de la setmana que ve. Li demanen la destitució del conseller Cambray
ACN
Mataró-
Una seixantena de docents i representants sindicals del sector s’han concentrat aquest dissabte al matí davant el TecnoCampus de Mataró, on es fa el Congrés de la Joventut de Catalunya, per reclamar al president de la Generalitat, Pere Aragonès una "negociació real". El president, que ha donat la benvinguda a la tercera jornada del Congrés, s’ha acostat a dialogar amb els manifestants i els ha emplaçat a les reunions de la setmana que ve, després de les tres jornades de vaga al sector que s'han fet aquesta setmana.
Els concentrats han demanat a Aragonès que faci de mediador en el conflicte i que destitueixi el conseller d'Educació, Josep González Cambray. A més, entre altres coses, li han recordat que no fan vaga per "cinc dies de vacances" sinó per "deu anys de retallades". La Mar Pijoan, mestra i delegada del sindicat USTEC, ha explicat a l'ACN que han demanat a Aragonès que els "escolti" per revertir l'efecte de les retallades i promoure una educació pública de qualitat.
Aragonès ha demanat als manifestants si tenien un manifest, i els ha recordat que la setmana vinent hi haurà reunions. Davant del president, els mestres han cridat consignes a favor de l'educació pública i han reclamat que "cap interina acabi al carrer". Pijoan ha ironitzat sobre la reunió de la setmana vinent amb el conseller Cambray, que és al que els ha emplaçat el propi Aragonès. "Es veu que encara no li ha quedat clar què demanem, després de dues reunions i d'haver sortit tres dies al carrer", ha afirmat aquesta docent.
"És de sobres conegut el que demanem", ha explicat Pijoan a Aragonès, en una conversa durant la protesta. "Ens hem reunit i no se'ns ha fet cas", ha lamentat, reivindicant la necessitat d'invertir un 6% del PIB en l'educació pública.
Comentaris dels nostres subscriptors
Vols comentar-ho?Per veure els comentaris dels nostres subscriptors, inicia sessió o registra't..