Público
Público

Sánchez anuncia que Barcelona acollirà una cimera internacional contra la sequera el setembre de 2024

Ho ha explicat en una conferència en el marc de la Cimera Mundial del Clima COP28 a Dubai

Pedro Sánchez
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en el Congrés Anual de Multinacionals amb Espanya, el passat dimarts 28 de novembre.  JJ. Guillén / EFE

Pedro Sánchez ha anunciat aquest divendres que Barcelona acollirà una cimera internacional per fer front a la sequera el setembre de 2024. Ho ha explicat durant una conferència paral·lela a la Cimera Mundial del Clima COP28 que s'està celebrant aquests dies a Dubai i que s'allargarà fins el 12 de desembre. 

El president del govern espanyol ha anunciat "que la reunió internacional d'alt nivell d'anàlisis de polítiques nacionals de l'Aliança Internacional per a la Resiliència contra la Sequera tindrà lloc a Barcelona el setembre del 2024". 

Malgrat l'emergència climàtica sigui un assumpte ineludible i cada cop més preocupant, Sánchez ha volgut llençar un missatge positiu: "L'acció humana que ha alterat els cicles naturals és també capaç de revertir aquesta tendència i preparar-se per als impactes".

La situació de la sequera a Catalunya

A Catalunya es va activar dimecres passat una fase de preemergència per sequera que afecta 202 municipis que s'abasteixen de la conca Ter-Llobregat, entre ells la ciutat de Barcelona, la seva àrea metropolitana i Girona. Es tracta d'un semàfor rosa abans del semàfor vermell que indica l'estat màxim d'emergència . 

Uns sis milions de persones s'han vist afectades per aquesta mesura, que implica una reducció de la dotació màxima d'aigua per habitant i dia, que ha passat dels 230 als 210 litres. Paral·lelament, també s'ha limitat encara més la dotació d'aigua permesa per al reg de superfícies de gespa destinades a l'esport federat, que passa de 450 a 200 m³ per hectàrea al mes.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?