El Millor Pa de Pagès Català 2023 es fa al Forn del Passeig de Barcelona
És la segona vegada que aconsegueix aquest premi convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català. La final es va celebrar al Teatre Ateneu de Tàrrega davant unes 350 persones que van assistir a la deliberació del jurat
Públic
Barcelona-
Ja coneixem el guanyador del Millor Pa de Pagès Català de 2023. El fa Miquel Guich al Forn del Passeig de Barcelona, un establiment amb 44 anys de trajectòria. És la segona vegada que aconsegueix aquest premi, que va recollir per primer cop a Gavà el 2017. El Concurs està convocat pel Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català, i dotat amb un premi en metàl·lic de 2.000 euros.
El forner es va imposar a la Fleca i Pastisseria E. Valls (Anna Valls, Sabadell), Forn Massana (Francesc Massana, Cornellà de Llobregat), Forn Mistral (Andreu Bertran, Barcelona) i Forn Pastisseria Gil (Gerard Gil, Barcelona). La final del concurs es va celebrar el dissabte passat a Tàrrega (Urgell).
Segons detalla l'organització, Miquel Guich elabora el seu pa de pagès català amb una massa mare natural líquida i una mescla de farines. Posteriorment, l'amassat realitza un repòs en bloc de la massa de quatre hores. Un cop formats els pans, el procés de fermentació és de 16 hores.
Els jurats van valorar els pans dels finalistes mitjançant un tast a cegues en el qual els pans tenen assignat un número. Al final de la votació, la presidenta del jurat obre el sobreplica on es detalla quin número té assignat cada fleca finalista. Van valorar de 0 al 10 els pans finalistes amb aspectes com el color, l'aroma, el sabor, la cocció, el pes i la conservació del pa durant 24 hores.
La final del Concurs Millor Pa de Pagès Català 2023 es va celebrar al Teatre Ateneu de Tàrrega davant unes 350 persones que van poder assistir en directe a la deliberació del jurat. També gaudir d'un espectacle de dansa i música, així com un còctel maridat. A més, van poder tastar els pans dels cinc finalistes.
El millor croissant, a Roda de Ter
Aquest dimarts també hem conegut quin és el Millor Croissant Artesà de Mantega d'Espanya 2023, amb la XVI edició del concurs que organitza el Gremi de Pastisseria de Barcelona a l'Escola de Pastisseria. El guanyador ha estat el pastisser Gil Prat, de Prat Can Carriel de Roda de Ter (Osona), establiment fundat l'any 1990.
El vencedor també ha reeditat el triomf que havia assolit ja l'any 2017, enguany en una edició que ha tingut una seixantena d'inscrits i un alt nivell, segons els membres del jurat. Enguany n'han format part els pastissers Antonio Bachour, Antoni Bellart (president del Gremi), Toni Vera (guanyador de l'edició de 2022), la cuinera Martina Puigvert i l'actor Paco Mir. Els guanyadors de les darreres edicions del certamen han estat Canal (2022), Panem (2021), Brunells (2020), Canal (2019) i Sant Croi by Albert Roca (2018).
Comentaris dels nostres subscriptors
Vols comentar-ho?Per veure els comentaris dels nostres subscriptors, inicia sessió o registra't..