“Més del 53% dels municipis catalans tenen vinya i tothom té una DO a prop per poder conèixer”

C.F.

Barcelona-

Quin és el seu vincle amb el sector vitivinícola?

Quan sopa fora, té clar quin vi demanarà o és dels que repassa la carta?

Com s’explica que el vi estigui tan present a les cançons i a les històries populars i a la tradició gastronòmica catalana?

Amb els anys, l’oferta de vins catalans s’ha diversificat. Quines tipologies i D.O. podem trobar actualment?

Ens podria explicar les principals peculiaritats, de cada una d’elles?

I al nord de Catalunya hi trobem la DO Empordà.

I si baixem cap al sud…

Ara ja no és així?

Actualment a Catalunya es fan els millors vins de la seva història, premiats arreu del món

Amb tot aquest patrimoni vitivinícola, és lògic que els cellers catalans juguin a la primera lliga de la producció de vins.

Quin és el secret per a elaborar el vi perfecte?

Vostè troba diferències entre les vinyes de fa 20 o 10 anys?

Les condicions climàtiques han obligat a fer alguns canvis en el cultiu o la verema de vinya catalana?

Quines mesures creieu que caldria mantenir per assegurar la viabilitat a Catalunya el sector de la vinya i el vi en funció d’aspectes socials i ambientals?

Les vinyes son plantes molt sàvies i van adquirint coneixement al llarg dels anys, com les persones.

I en l’aspecte purament econòmic?

L’enoturisme segueix sent un dels punts forts pel que fa aquest sosteniment econòmic?

Ara venen les festes de Nadal, quins vins amb més sortida, en aquesta època?

Per aquestes festes recomano que el consumidor tasti vi català, que n’hi ha de boníssim i per tots els gustos, que segur que troba el que li agrada

Què és el que més valoren els consumidors del producte?

Ens podria recomanar tres vins estrella, pensant en els àpats de Nadal?

Etiquetes