Barcelona
Les reserves als embassaments de les conques internes han notat un lleuger increment per les precipitacions d'aquest cap de setmana, per bé que encara insuficient per començar a revertir la situació de sequera. En concret, han gaudit un creixement de tres dècimes gràcies als ruixats de dissabte, el que significa la pujada diària més alta en nou mesos, des del juny del 2023.
El volum d'aigua emmagatzemat havia tocat fons en el 14,41% divendres, però en dos dies ha crescut fins al 14,77%, encara per sota del llindar de l'emergència. El conjunt dels principals embassaments de les conques internes van registrar el nivell més baix de tot l'episodi de sequera amb 100,4 hm3 d'aigua el divendres. Després del cap de setmana, la xifra ha arribat als 102,56 hm3, segons l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), encara molt lluny de la màxima capacitat de les infraestructures, de 694,45 hm3.
La majoria de pantans té més aigua que divendres passat, segons l'última actualització d'aquest dilluns al migdia. Per exemple, el de Sau (Vilanova de Sau, Osona) arriba al 2,15%. Es tracta de gairebé el doble que dos dies abans, per bé que amb un percentatge encara ínfim.
La resta dels pantans també han anat a l'alça, com ara el de Foix de Castellet i la Gornal (Alt Penedès), que ha arribat al 60% de la seva capacitat per primera vegada des del juny passat, fent un salt de quatre punts durant l'última setmana. El de Sant Ponç de Clariana de Cardener (Solsonès), també ha notat un repunt, passant del 25,3% al 25,8%. En la resta de pantans, la crescuda és pràcticament imperceptible a hores d'ara.
Creixement dels rius
Pel que fa als rius, el cabal ha crescut significativament aquest cap de setmana. Segons el gairebé centenar d'equips d'aforament de l'ACA que recullen dades en temps real, el cabal de tots els punts de mesura sumats abans de l'episodi de pluges era de 36 m3 per segon, un dels més baixos de l'actual sequera. Els nivells es van enfilar a 187 m3/s dissabte, una xifra que no s'havia registrat des del juny del 2023. Tot i això, la xifra és exigua comparada amb els gairebé 400 m3/s de mitjana del 2020, amb un pic que va fregar els 10.000 m3/s de cabal durant el temporal Gloria, el 23 de gener d'aquell any.
¿Te ha resultado interesante esta noticia?
Comentarios
<% if(canWriteComments) { %> <% } %>Comentarios:
<% if(_.allKeys(comments).length > 0) { %> <% _.each(comments, function(comment) { %>-
<% if(comment.user.image) { %>
<% } else { %>
<%= comment.user.firstLetter %>
<% } %>
<%= comment.user.username %>
<%= comment.published %>
<%= comment.dateTime %>
<%= comment.text %>
Responder
<% if(_.allKeys(comment.children.models).length > 0) { %>
<% }); %>
<% } else { %>
- No hay comentarios para esta noticia.
<% } %>
Mostrar más comentarios<% _.each(comment.children.models, function(children) { %> <% children = children.toJSON() %>-
<% if(children.user.image) { %>
<% } else { %>
<%= children.user.firstLetter %>
<% } %>
<% if(children.parent.id != comment.id) { %>
en respuesta a <%= children.parent.username %>
<% } %>
<%= children.user.username %>
<%= children.published %>
<%= children.dateTime %>
<%= children.text %>
Responder
<% }); %>
<% } %> <% if(canWriteComments) { %> <% } %>