L'Observatori contra l'LGTBI-fòbia registra un nou record d'incidències amb 318 casos el 2024
L’entitat posa èmfasi en l’augment de les agressions físiques, que suposen un de cada quatre casos de discriminació identificats
Públic
-Actualitzat a
L'Observatori contra l’LGTBI-fòbia ha registrat 318 incidències durant el 2024, cosa que suposa la xifra més alta des que es recullen dades. La marca suposa un augment del 4,9% respecte a l’any 2023 quan se'n van comptabilitzar 303, i del 34,1% respecte a l’any 2022 quan van ser 237, segons ha detallat l'organització aquest dilluns.
L’entitat posa èmfasi en l’augment de les agressions físiques, que suposen un de cada quatre casos de discriminació registrats (26,1%). Les mostres d’odi i exaltació (22,6%), són el segon tipus de discriminació més elevat, seguit de les agressions verbals (18,9%), amb 60 casos.
La gaifòbia és l’origen discriminatori més registrat (51,9%), amb 165 casos, superant la meitat del total d’incidències. Segons detalla l'Observatori contra l’LGTBI-fòbia, segueix la transfòbia amb 82 casos (25,8%), la majoria dels quals exercits a dones trans.
Per províncies, on més incidències s'han registrat és a Barcelona, que suma fins a un 74,5% del total. De fet, la capital catalana lidera el rànquing de poblacions amb 160 casos (52,8%). Els districtes amb més registres són: Sants-Montjuïc, Ciutat Vella i L’Eixample. Girona i Tarragona acumulen el 3,7% cadascuna i Lleida l'1,6%, mentre hi ha 12,6% d'incidències virtuals.
L'Observatori considera alarmant la xifra
El president de l’Observatori contra l’LGTBI-fòbia, Eugeni Rodríguez, ha alertat que registrar més de 300 incidències en un any suposa una "xifra alarmant" que evidencia la necessitat d’ampliar per tot el territori dispositiu el que ells lideren. "Cal un compromís ferm per combatre l’LGTBIfòbia i protegir drets arreu", reivindica l'organització.
Segons ell, el creixement s’atribueix al fet que el combat de l’LGTBI-fòbia no és una "prioritat" en l’agenda política. "Sobretot Catalunya falla en un tema cabdal: no es fan polítiques de prevenció", ha indicat. Rodríguez ha afirmat que hauria de ser prioritari, especialment en l’àmbit educatiu. D’altra banda, també ha fet una crida a posar més recursos i millorar en àmbits com la reparació a les víctimes i l’aplicació de sancions per part de l’administració.
Comentaris dels nostres subscriptors
Vols comentar-ho?Per veure els comentaris dels nostres subscriptors, inicia sessió o registra't.