Este artículo se publicó hace 3 años.

ENTREVISTA A MIQUEL PUIG"L’esquerra ha de recuperar el concepte d’Estat-Nació per defensar els sous de les classes populars"

L'economista i regidor d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona Miquel Puig, que publica 'Els salaris de la ira'. David Rodríguez

Barcelona-

Publicidad
Click to enlarge
A fallback.

Per què els salaris no s’han apujat en els darrers 40 anys?

Publicidad

En relació amb la immigració afirma que existeix un cert sentimentalisme que defensa que aquesta no té impacte sobre els salaris. Què vol dir?

"El llibre també es pot entendre com un crit perquè l’esquerra reaccioni i reprengui la seva tradició que és protegir al treballador"

Publicidad

Això no suposaria una tornada al proteccionisme econòmic, similar al que va implantar Donald Trump als EUA?

Fa la sensació com si el llibre tingués un cert caire biogràfic sobre el seu propi desencant de les receptes que propugna el model econòmic liberal.

Publicidad

Quin col·lectiu seria actualment l’equivalent als pagesos desplaçats del ‘Raïm de la ira’?

"Els que més qüestionen la democràcia són els més perjudicats per la congelació salarial"

Un altre de les tesis del llibre és que els salaris baixen perquè hi ha massa treballadors. Com ho gestionem llavors?

Publicidad

"La possibilitat d’una Renda Bàsica Universal com a mesura em sembla un mal menor, però una mala idea"

En alguns moments sembla que s’inspiri en ‘La Teoria de les Desigualtats’ de l’economista francès Thomas Piketty

Ara sembla que estem en el moment contrari, ja que la tecnologia redueix aquesta necessitat de treballadors

Publicidad

"La societat té unes necessitats il·limitades i segurament l’avenç de la tecnologia ha de comportar un nou creixement de l’Administració"

Des de la seva posició com a regidor de l’Ajuntament de Barcelona, què pot fer un govern municipal per millorar aquesta situació?

David Rodríguez

Redactor de Públic en Barcelona, escribe sobre economía y temas agrarios desde una perspectiva social. Estudió Humanidades en la Universitat Autónoma de Barcelona (UAB) y Periodismo en la Universitat Ramon Llull (URL). Cree en el periodismo como una herramienta para interpretar la realidad y facilitar su comprensión. Redactor de Públic a Barcelona, escriu sobre economia i temes agraris des d'una perspectiva social. Va estudiar Humanitats a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Periodisme a la Universitat Ramon Llull (URL). Creu en el periodisme com una eina per a interpretar la realitat i facilitar la seva comprensió.

Comentaris dels nostres subscriptors