Público
Público

Inauguren a la Rambla de Barcelona una placa per commemorar la manifestació a favor de l'alliberament sexual de 1977

L'alcalde Collboni ha anunciat que la capital catalana serà "la primera ciutat de l'Estat amb una ordenança específica contra delictes d'odi i discriminació"

Inauguració de la placa que commemora la manifestació a favor de l'alliberament sexual l'any 1977 a la Rambla Santa Mònica de Barcelona.
Inauguració de la placa que commemora la manifestació a favor de l'alliberament sexual l'any 1977 a la Rambla Santa Mònica de Barcelona. Ajuntament de Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona ha inaugurat aquest dissabte una placa a la Rambla de Santa Mònica per commemorar la manifestació a favor de l'alliberament sexual del 26 de juny de 1977. Organitzada pel Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) i seguint l'empenta de les protestes de Stonewall, als Estats Units, aquesta marxa va ser la primera a l'Estat espanyol que reivindicava la llibertat sexual i de gènere.

La placa va ser aprovada per la Ponència del Nomenclàtor i ha estat inaugurada per l'alcalde, Jaume Collboni, juntament amb representants d'entitats LGTBI de la ciutat.

Durant l'acte, Collboni ha anunciat que la capital catalana "serà la primera ciutat de l'Estat que tindrà una ordenança específica contra els delictes d'odi i discriminació".

¿Te ha resultado interesante esta noticia?