Público
Público
universitats

Govern i universitats aproven la rebaixa del 30% dels preus de matrícula pel curs 2020-2021

Després d'anys de reivindicacions estudiantils, la Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha aprovat el decret de la rebaixa de taxes, ja recollida en els pressupostos de la Generalitat pel 2020.

La facultat de filologia i matemàtiques de la Universitat de Barcelona. AINA MARTÍ/ACN
La facultat de filologia i matemàtiques de la Universitat de Barcelona. AINA MARTÍ/ACN

Públic / acn

La Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), formada per Govern i universitats, ha aprovat aquest dijous el nou decret de preus que permetrà rebaixar un 30% els preus de matrícula en graus i màsters per al proper curs 2020-2021. La mesura arriba després d'anys de reivindicacions estudiantils que van portar el Parlament a aprovar el 2016 una moció que instava el Govern a fer aquesta reducció. Després de recollir-la en els pressupostos, aprovats el passat abril, aquest dijous s'ha concretat en el decret.

Així, un curs de grau estàndard de 60 crèdits costarà entre 1.061 i 1.660 euros a l’any, mentre que fins ara costava entre 1.516 i 2.371 euros. El preu s'estableix en funció de l'anomenat coeficient d'estructura docent, que varia segons els requeriments de material o instal·lacions dels diferents graus. Amb les noves taxes, un estudi de coeficient A, com Dret o Turisme, costarà 1.061 euros, un de coeficient B, com Periodisme o Psicologia, 1.502 euros, i un de coeficient C, com Medicina o totes les enginyeries, 1.660 euros. El nou decret estableix el preu per crèdit matriculat per primera vegada en 17,69 euros en el cas del coeficient A, 25,04 euros pel coeficient B i 27,67 euros pel coeficient C. En el cas dels màsters universitaris, el nou preu es fixa en 28,82 euros.

També com a novetat, els estudiants que se situïn en els trams 1 i 2 de renda tindran descomptes addicionals a través de les beques Equitat de la Generalitat. Concretament, respecte als nous preus universitaris generals, tindran rebaixes del 80% i el 70% respecte al preu màxim de grau i així, els preus d’un curs de grau estàndard oscil·laran entre 212,4 i 498 euros.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?