"Fins i tot amb la legislació franquista que hi havia llavors, a Puig Antich no li tocava pena de mort"

Magda Oranich al seu despatx, durant l'entrevista. L.P.

Barcelona-

Publicidad

"Ningú es pensava que la cosa acabaria amb la pena de mort. Ni en aquella època era normal que a un civil el jutgés un Tribunal Militar"

"El pitjor de la nostra feina era assistir a execucions, la pena de mort. És una cosa que no s'oblida"

"Si veus a tota Europa, o a Argentina mateix, s'han fet espais per a la memòria històrica, i aquí tenim la comissària de Via Laietana que segueix funcionant com una comissària com si res"

"Soc absolutament partidària de la llei d'amnistia perquè hi ha molta gent pendent i patint. Jo ja l'hagués aprovat fa temps i com més aviat millor"

Lídia Penelo

Redactora de Públic. Escribe sobre temas de cultura, especialmente sobre libros y con perspectiva de género. Estudió filología catalana en la Universitat de Girona y periodismo en la Universitat Pompeu Fabra. Tiene experiencia en el mundo editorial, en radio y televisión. Responsable de comunicación del Museu de l’Art Prohibit, el primer museo del mundo dedicado a exponer obras de arte censuradas. Redactora de Públic. Escriu sobre temes de cultura, en especial sobre llibres i amb perspectiva de gènere. Va estudiar filologia catalana a la Universitat de Girona i periodisme a la Universitat Pompeu Fabra. Té experiència al món editorial, en ràdio i televisió. Responsable de comunicació del Museu de l’Art Prohibit, el primer museu del món dedicat a exposar obres d’art censurades.

Comentaris dels nostres subscriptors