“Els formatges artesans catalans van buscats per Nadal perquè és un producte lligat al territori i amb personalitat”

C.F.

Barcelona--Actualitzat a

De primeres el formatge no sembla un producte nadalenc, però quina és la seva importància en aquestes dates?

Clar, és un producte estretament lligat a la producció primària, oi?

Quan parlem de formatges artesans, el seu procés d’elaboració és únic?

Aquest per una banda… I l'altre procés d'elaboració?

Quins són els més buscats per Nadal?

Veieu que per aquestes dates n'incrementa la demanda?

La producció dels formatgers artesans associats a ACREFA es destina a supermercats i restaurants, o la gran majoria són particulars?

Quina diferència hi ha entre els formatges artesans que es produeixen a les comarques de Girona, per exemple, amb les de Lleida?

Més que el lloc d’elaboració, que també hi té una mica d’influència, el que fa variar més als formatges és la forma d’obtenció de la llet

La resta de l’estat, o fins i tot tota Europa, són territoris de gran prestigi formatger. Què tenen d’especial els formatges artesans catalans ?

Això ho valoren, els consumidors?

Ara us agrupeu sota el paraigua de l'Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà (ACREFA). Quins avantatges té formar-ne part?

Quines formatgeries i productors hi ha associats? Abarqueu totes les províncies catalanes?

I els ramaders catalans, poden viure, únicament de la producció de formatges artesans?

La producció de la llet ens preocupa com a sector, cada vegada estan tancant més explotacions i és difícil trobar llet de proximitat

Ens podria recomanar cinc formatges estrella, pensant en les festes de Nadal?

Quina bona pinta! I quin futur augureu pels formatges artesans catalans?

Etiquetes