Creix l'opinió negativa sobre el turisme a la província de Barcelona, on gairebé es dobla en un any
Tres de cada quatre residents volen limitar per llei els habitatges d'ús turístic. Prop del 40% de la població creu que s'està arribant al límit de capacitat per absorbir turisme a la seva comarca
Públic
Barcelona-
La valoració negativa del turisme que tenen els residents de la Regió de Barcelona creix en el darrer any: passa del 9,5% al 17,7% actual, mentre tres de cada quatre (73,4%) ho valoren positivament. En concret, el 14,2% el consideren negatiu i el 3,5% molt negatiu, enfront del 17,2% que ho valoren com a molt positiu i el 56,2% positiu. El percentatge d'opinions negatives és similar a la mitjana catalana però inferior al 28,5% de Barcelona ciutat.
Tot plegat ho recull l'estudi L'opinió ciutadana sobre el turisme a la regió de Barcelona, elaborat per LABturisme de la Diputació de Barcelona. Les opinions negatives sobre el turisme són més altes entre els catalanoparlants (23,8%) i les persones amb estudis superiors (29,1%). A més, el 38,8% dels residents creu que s'està arribant al límit de capacitat per absorbir turisme a la seva comarca, percentatge que puja al 63% a les comarques properes a Barcelona.
A més, l'estudi també revela que tres de cada quatre residents de les comarques de Barcelona volen limitar per llei els habitatges d'ús turístic. Tot i això, només un 14% creu que n'hi ha masses, enfront del 63% a Barcelona ciutat i el 27,8% de la mitjana catalana. La majoria (63%) considera adequat el nombre actual. Pel que fa a l'impost turístic, el 50% vol mantenir-lo, un terç reduir-lo o eliminar-lo, i un 18% incrementar-lo.
A més, la majoria dels residents de les comarques de Barcelona prioritza l'ús de l'aigua per a l'agricultura, la indústria i els domicilis per davant del turisme, seguint la tendència catalana. L'estudi està inserit dintre de l'enquesta Òmnibus de la Generalitat de Catalunya.
Destinació de turisme sostenible
La Diputació de Barcelona explica que treballa per promoure a la província un turisme sostenible i respectuós amb l'entorn des del punt de vista mediambiental, però també sociocultural i econòmic. En aquest context, lidera tres projectes en el marc dels Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació (PSTD) i gestiona dos milions del fons Next Generation per fomentar un turisme sostenible de sol i platja al Delta del Llobregat.
Comentaris dels nostres subscriptors
Vols comentar-ho?Per veure els comentaris dels nostres subscriptors, inicia sessió o registra't..