Clam a Torroella de Montgrí contra l'assassinat d'una veïna del poble a mans de la seva parella
La Fàtima va ser assassinada dissabte i els Mossos van detenir dimarts un home de 39 anys com a presumpte autor de la seva mort. Desenes de persones han participat al minut de silenci que s'ha fet a la plaça del municipi per dir no a la violència masclist
Públic / Agències
Torroella De Montgrí-
Desenes de persones s'han concentrat aquest dimecres a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) per condemnar el feminicidi de la Fàtima, una veïna del poble, presumptament a mans de la seva parella, detinguda dimarts pels Mossos d'Esquadra. Els alumnes de diversos centres de la localitat han format un llaç gegant al centre de la plaça de la vila i han alçat unes cartolines morades.
El cos de la víctima, una dona de 44 anys, va aparèixer a l'interior d'un cotxe diumenge al migdia. El vehicle es trobava en un camí secundari de Torroella de Montgrí, que porta cap a la gola del Ter. La víctima, a qui havien mort a ganivetades, feia uns deu anys que vivia al municipi.
El cadàver el va localitzar un familiar seu. L'entorn de la víctima n'havia denunciat la desaparició hores abans i van poder trobar-la gràcies a la ubicació del seu telèfon mòbil. A mesura que avançava la investigació, les sospites van apuntar cap a l'actual parella de la dona. És un home de 39 anys que havia donat mostres de gelosia. La hipòtesi principal de la investigació és que el sospitós va fugir de Torroella després de perpetrar el crim.
El jutjat d'instrucció 3 de la Bisbal d'Empordà, que és qui s'ha fet càrrec del cas, manté el secret de sumari. S'espera que l'arrestat passi a disposició judicial entre dijous i divendres.
Quatre dones assassinades en menys d'un mes
La consellera de Feminismes i Igualtat, Tània Verge, que ha assistit a la concentració de Torroella, ha demanat mantenir una "lluita col·lectiva" per erradicar la violència masclista.
Amb la Fàtima, ja són quatre les víctimes per violència masclista el 2024 a Catalunya. Les dones que pateixen una situació de violència disposen del servei d'atenció permanent al número 900 900 120, gratuït i confidencial. També poden trucar al telèfon d'emergències 112
Comentaris dels nostres subscriptors
Vols comentar-ho?Per veure els comentaris dels nostres subscriptors, inicia sessió o registra't..