El servei de Bicing de Barcelona incorporarà 1.000 noves bicicletes elèctriques i 74 estacions en una acció pressupostada en 2,8 milions d'euros. L'ampliació dona resposta a la creixent demanda dels usuaris, amb l'objectiu d'augmentar la disponibilitat i millorar-ne l'experiència. Tan bon punt s'ampliï, el Bicing comptarà amb 8.000 bicicletes (5.000 elèctriques) i 593 estacions repartides al llarg de la ciutat.
Quant a les noves, n'hi haurà 42 a les zones on hi ha més demanda, majoritàriament als districtes de l'Eixample i Sant Martí. Unes altres 10 seran per facilitar la connexió entre barris: Trinitat Nova (connexió amb Ciutat Meridiana), la Clota (amb el Carmel), el Carmel (amb Vallcarca, la Teixonera i el Coll).
N'hi haurà 14 que serviran per continuar expandint la xarxa a la Marina del Prat Vermell, Can Caralleu, Montbau i Sant Genís dels Agudells. Les 8 restants seran per apropar el Parc de Montjuïc a la ciutat. Aquestes últimes seran les primeres que es posaran en servei, però la resta s'instal·laran de manera progressiva.
El Bicing en xifres
Segons l'Ajuntament de Barcelona, el 2023 tancarà amb 147.000 abonats i 18 milions d'usos. També destaca que en l'àmbit europeu és la ciutat amb major densitat d'estacions de bicicleta pública per quilòmetre quadrat i amb un nivell de rotació més alt. D'acord amb els seus càlculs, el Bicing mou més de 60.000 persones diàries els dies feiners, amb pics de 66.000 usos, un 33% més de les 45.000 persones que utilitzaven el servei l'any 2019.
El nombre d'usos anuals ha passat de 13 milions el 2019 (quan es va posar en marxa el nou Bicing) a una previsió de prop de 18 milions a finals d'aquest any. El 70% dels viatges es fan en bicicleta elèctrica.
Vaga indefinida
Aquesta nova ampliació s'ha anunciat tot just després de la convocatòria d'una vaga indefinida dels treballadors de Bicing a partir del dia 14 de novembre a les 7h del matí. El comitè d’empresa format per CGT i CCOO reivindica unes condicions salarials i socials justes.
En els respectius comunicats, reclamen un conveni per cinc anys que inclogui una pujada salarial generalitzada a la plantilla, d’acord amb l’increment del cost de la vida. La plantilla també reivindica mesures com la creació de plusos, la recuperació del plus d’antiguitat, una millora de la quantia que es paga per treballar els caps de setmana i els festius o que es redueixin les hores de jornada per afavorir la conciliació.
¿Te ha resultado interesante esta noticia?
Comentarios
<% if(canWriteComments) { %> <% } %>Comentarios:
<% if(_.allKeys(comments).length > 0) { %> <% _.each(comments, function(comment) { %>-
<% if(comment.user.image) { %>
<% } else { %>
<%= comment.user.firstLetter %>
<% } %>
<%= comment.user.username %>
<%= comment.published %>
<%= comment.dateTime %>
<%= comment.text %>
Responder
<% if(_.allKeys(comment.children.models).length > 0) { %>
<% }); %>
<% } else { %>
- No hay comentarios para esta noticia.
<% } %>
Mostrar más comentarios<% _.each(comment.children.models, function(children) { %> <% children = children.toJSON() %>-
<% if(children.user.image) { %>
<% } else { %>
<%= children.user.firstLetter %>
<% } %>
<% if(children.parent.id != comment.id) { %>
en respuesta a <%= children.parent.username %>
<% } %>
<%= children.user.username %>
<%= children.published %>
<%= children.dateTime %>
<%= children.text %>
Responder
<% }); %>
<% } %> <% if(canWriteComments) { %> <% } %>