Barcelona és la sisena millor ciutat del món, segons un rànquing mundial
La consultora Resonance, que cada any elabora el World's Best Cities, destaca l'aposta de la capital catalana per restringir el trànsit, les superilles i l'augment de carrils bici
Públic
Barcelona--Actualitzat a
Barcelona és la sisena ciutat més ben valorada del 2023, per darrere de Roma, Madrid, Singapur i Amsterdam. Ho diu el rànquing World's Best Cities que cada any elabora la consultora Resonance i que classifica les 100 millors ciutats de tot el planeta de més d'un milió d'habitants. Respecte a l'any anterior, la capital catalana ha escalat tres posicions i ja es troba a les portes del TOP 5. Al davant se situen Londres, París, Nova York, Tòquio i Dubai.
Aquest rànquing classifica les 100 millors ciutats de tot el planeta de més d'un milió d'habitants mitjançant una combinació d'estadístiques i d'opinions d'autòctons i visitants. En determina els factors que fan que siguin les més atractives per viure-hi o treballar-hi. Enguany, s'ha guardonat de forma honorífica Kíiv alhora que es reconeix "el coratge, la resistència i la valentia" de la capital ucraïnesa.
Punts positius
Resonance considera que Barcelona és "la ciutat europea gairebé ideal" i en destaca l'aposta per restringir el trànsit, la implantació de superilles i l'augment de carrils bici. Destaquen també els esforços que ha fet la capital catalana per ser una ciutat més verda i amable per als ciutadans, juntament amb altres factors com el clima, les platges i els parcs, l'arquitectura i la "vitalitat" dels barris.
L'informe explica que després de la pandèmia Barcelona ha anat recuperant, mica en mica, les seves xifres de visitants. També menciona les normatives per regular el lloguer d'habitatges turístics i evitar l'esgotament de l'oferta immobiliària. Alhora destaca com a punt negatiu la massificació de turistes que hi ha a la capital.
Malgrat la valoració positiva d'aquest rànquing, la realitat és que cada cop és més difícil viure a Barcelona capital, on els preus dels lloguers continuen pels núvols. Fa unes setmanes l'Institut Català del Sòl (INCASÒL) va publicar que, entre juliol i setembre del 2022, l'arrendament mitjà es va disparar fins als 1066,68 euros, un 14,4% més que el 2021 (932,31 euros).
Alhora, segons l'informe Estructura i concentració de la propietat d'habitatges a Barcelona, el 36,1% dels pisos de lloguer habitual a Barcelona són de grans tenidors, és a dir, persones físiques o empreses amb més de deu immobles en propietat.
Comentaris dels nostres subscriptors
Vols comentar-ho?Per veure els comentaris dels nostres subscriptors, inicia sessió o registra't..