Este artículo se publicó hace 3 años.

Entrevista a Ramon Aymerich

"Abans de l’arribada d’Ada Colau, la política turística de Barcelona la dirigien els hotelers"

Ramon Aymerich fulleja el seu llibre durant l'entrevista.
Ramon Aymerich fulleja el seu llibre durant l'entrevista. D.R.

Barcelona-

Publicidad

Quin impuls l’ha portat a escriure sobre un sector que és un dels més afectats per la crisi de la Covid-19?

Arribats a aquest punt, com pot viure Barcelona sense turisme?

I ara... en determinats llocs, la pandèmia ha deixat en evidència els perills d’un model basat en el monocultiu turístic

Publicidad

A més, els estudis demostren, paradoxalment, que aquests destins són zones on la distribució de la renda és més desigual i on menys impacte es produeix sobre l’ocupació

“El turisme és un recurs fàcil, però té un retorn complicat, ja que és un sector amb uns salaris baixos en comparació amb la indústria"

El geògraf marxista David Harvey va dir que les solucions a les crisis actuals són la llavor de les properes. Si el turisme va rescatar la construcció, qui creu que el salvarà ara?

Publicidad

Com es pot regular aquest turisme massificat que acaba perjudicant les grans ciutats com Barcelona?

L’escenari postpandèmic ens portarà cap a un altre tipus de turisme?

I com afrontem en aquest escenari dos projectes polèmics per la convivència entre ciutat i turisme com l’ampliació de l’aeroport i la construcció de l’Hermitage?

"Tenint en compte el moment d’incertesa en el qual ens trobem sobre el futur del sector turístic, plantejar ara respostes radicals sobre l’ampliació de l’aeroport em sembla complicat i perillós”

David Rodríguez

Redactor de Públic en Barcelona, escribe sobre economía y temas agrarios desde una perspectiva social. Estudió Humanidades en la Universitat Autónoma de Barcelona (UAB) y Periodismo en la Universitat Ramon Llull (URL). Cree en el periodismo como una herramienta para interpretar la realidad y facilitar su comprensión. Redactor de Públic a Barcelona, escriu sobre economia i temes agraris des d'una perspectiva social. Va estudiar Humanitats a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Periodisme a la Universitat Ramon Llull (URL). Creu en el periodisme com una eina per a interpretar la realitat i facilitar la seva comprensió.

Comentaris dels nostres subscriptors