El rellotge marcava gairebé la una del migdia i les dues proves més importants de la jornada llengües i literatures castellana i catalana de la selectivitat ja feia estona que eren passat. A la part alta de la Diagonal, els futurs universitaris es dividien en dos grups: els que explicaven pel mòbil el transcurs de tots dos exàmens i els que aprofitaven els últims minuts per repassar els apunts a l'espera de l'examen següent: anàlisi musical, economia de l'empresa o ciències de la Terra, segons l'elecció. Tot i que a la majoria els faltaven dues jornades de proves, en aquell moment els nervis s'havien esvaït.
Res a veure amb els que van entrar a les 8.30 h a l'aula per afrontar la prova de castellà, que va posar un altre cop sobre els pupitres un text de Nada, la novel·la de Carmen Laforet que era lectura obligatòria durant el curs. Els alumnes van preferir fer el comentari d'aquest text en lloc de l'opció B, un article sobre El español en la ciencia y la tecnología publicat a l'anuari de l'Institut Cervantes 2006-2007.
Com cada any, els estudiants afirmaven que la prova en castellà havia estat més fàcil que la de català. Els catalanoparlants eren l'excepció. A ells, la proposta de respondre a preguntes sobre un fragment de La bogeria, de Narcís Oller, o d'un article periodístic sobre Àngel Guimerà i el premi Nobel, no els semblava pas tan difícil. 'Queixar-se de la prova de català ja comença a ser una tradició, però no té fonament', assegurava Claudi Alsina, secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya. Una professora de l'institut Abat Oliba defensava la mateixa tesi i assegurava que tots dos exàmens eren 'assumibles, tot i que sempre es cola alguna pregunta capciosa'.
Sergio Bonaforte, que vol estudiar Administració i Direcció d'Empreses, assegurava que la prova de castellà li havia semblat 'més difícil que la de l'any passat', que havia fet servir com a model per preparar l'examen. 'Millor el de català que el de castellà', assegurava Maria Dalmau, que als seus 17 anys aspira a entrar a Medicina. 'En realitat eren fàcils, tot i que hi havia coses que no havíem vist a classe', assenyalava aquesta alumna de l'IES Monserrat. Fa dues setmanes que estudia i ahir tenia l'esperança de treure molt bona nota a les proves de llengua per assegurar-se aviat la mitjana de 8 que necessita per entrar a la seva carrera. No estava del tot contenta.
Una competidora per aconseguir plaça a l'Hospital Clínic, Marta Marí, donava per bons els exàmens superats en la primera jornada, tot i haver fet 'alguna tonteria' a causa dels nervis, encara que ahir els treia importància. Va tenir-ne menys dels que esperava inicialment. Va acabar el batxillerat cursat a les Teresianes amb un 9,81.
Qui estava molt tranquil·la era Olga Fernández, que en tenia prou amb aprovar per estudiar un grau universitari de disseny. Amb una beguda energètica a les mans, assegurava que les proves que havia fet li havien semblat 'senzilles'.
¿Te ha resultado interesante esta noticia?
Comentarios
<% if(canWriteComments) { %> <% } %>Comentarios:
<% if(_.allKeys(comments).length > 0) { %> <% _.each(comments, function(comment) { %>-
<% if(comment.user.image) { %>
<% } else { %>
<%= comment.user.firstLetter %>
<% } %>
<%= comment.user.username %>
<%= comment.published %>
<%= comment.dateTime %>
<%= comment.text %>
Responder
<% if(_.allKeys(comment.children.models).length > 0) { %>
<% }); %>
<% } else { %>
- No hay comentarios para esta noticia.
<% } %>
Mostrar más comentarios<% _.each(comment.children.models, function(children) { %> <% children = children.toJSON() %>-
<% if(children.user.image) { %>
<% } else { %>
<%= children.user.firstLetter %>
<% } %>
<% if(children.parent.id != comment.id) { %>
en respuesta a <%= children.parent.username %>
<% } %>
<%= children.user.username %>
<%= children.published %>
<%= children.dateTime %>
<%= children.text %>
Responder
<% }); %>
<% } %> <% if(canWriteComments) { %> <% } %>