Público
Público

El restaurant Disfrutar consolida el seu ascens i aconsegueix la tercera estrella Michelin

Josep Roca és distingit com a millor sommelier, Joan Carles Ibáñez com a cap de sala i Martina Puigvert millor xef jove

Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch dalt de l'escenari de la gala Michelin, en què han rebut la tercera estrella.
Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch dalt de l'escenari de la gala Michelin, en què han rebut la tercera estrella. Violeta Gumà / ACN

El Disfrutar consolida un any històric d'ascens entrant a la selecta categoria de restaurants amb tres estrelles Michelin. En una cerimònia celebrada a l'Auditori del Fòrum de Barcelona, la prestigiosa guia vermella ha distingit aquest dimarts la proposta avantguardista capitanejada per Mateu Casañas, Oriol Castro i Eduard Xatruch amb una nova estrella només cinc mesos després que l'establiment fos escollit com el segon millor restaurant del món pel rànquing The World's 50 best.

Fa només cinc mesos que va ser reconegut com el segon millor restaurant del món

En la gala també ha estat premiat Josep 'Pitu' Roca del Celler de Can Roca com a millor sommelier; Joan Carles Ibáñez, del Lasarte de Barcelona com a millor cap de sala; i Martina Puigvert, de les Cols d'Olot, com a millor xef jove.

Catalunya comptarà amb un total de 70 estrelles 

Catalunya comptarà en la Guia Michelin 2024 -la primera sense la veïna Portugal- amb un total 70 estrelles, una més que en l'edició anterior. A més de la que suma el Disfrutar, l'establiment barceloní de cuina avantguardista i creativa obert des del desembre del 2014 per tres excaps de cuina d'elBulli, hi ha hagut dos restaurants més que s'han estrenat amb una.

Es tracta del Suto, del xef Yoshikazu Sutu -de l'escola del Disfrutar, que ha pujat a l'escenari visiblement emocionat-; i el Quirat, de Víctor Torres, també a la capital catalana. A l'altra cara de la moneda hi ha l'aposta gastronòmica de Jordi Cruz a l'Hotel Cram de Barcelona, l'Angle, que perd una de les dues distincions que tenia. També es queda sense l'estrella que ostentava l'establiment La Cuina de San Simón, a Tossa de Mar (Selva).

L'Emporium de Castelló d'Empúries, dels cuiners Màrius i Joan Jordà, ha rebut una estrella verda que n'acredita els esforços en pro de la sostenibilitat, la mateixa distinció que ha rebut L'Algadir del Delta, de Joan Capilla, a Amposta.

La gala celebrada aquest any a la capital catalana ha comptat amb Andreu Buenafuente com a mestre de cerimònies i ha incorporat figurants vestits amb inspiració de l'art de Joan Miró o l'arquitectura d'Antoni Gaudí. 

Incialment, l'escenari s'ha convertit en un plató a l'estil del presentador, per on han passat personalitats com l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, o els responsables de Michelin. L'acte també ha servit per recordar Daniel Redondo, cap de cuina del Celler de Can Roca que va morir fa uns dies en un accident de trànsit.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?