Una manifestació demana a Perpinyà que "s'esborrin les fronteres" en la Diada de la Catalunya del Nord
Unes 2.000 persones es manifesten a la capital nord-catalana. Alguns concentrats han empaperat l'Ajuntament amb estelades i l'han projectada al Castellet després de la prohibició de l'alcalde Louis Aliot de penjar l'ensenya independentista a l'històric edifici
Publicidad
barcelona, Actualizado:
Unes 2.000 persones s'han manifestat aquest dissabte pel centre de Perpinyà en la Diada de la Catalunya del Nord. Ho han fet per reclamar que "s'esborri la frontera" i en contra de l'actitud dels estats francès i espanyol a qui acusen de "separar els catalans i menysprear la llengua i la cultura". En aquest sentit, els protestants han caminat des de la plaça Catalunya fins a la zona del Castellet a ple centre de Perpinyà on s'ha iniciat una marxa de torxes. Durant la marxa s'ha empaperat l'Ajuntament amb estelades i se n'ha projectat una a la façana del Castellet, després de la prohibició de desplegar-la, per part de l'alcalde, Louis Aliot, que s'ha emportat la majoria de les crítiques.
Publicidad
Els organitzadors de la Diada a la Catalunya del Nord denuncien "censura política i traves administratives" per part de l'Ajuntament que lidera l'ultradretà Louis Aliot. El col·lectiu 7 de novembre assegura que el consistori es nega a que es desplegui una estelada al Castellet, un fet que no es produeix des del 2004. A més, els organitzadors també carreguen contra l'Ajuntament perquè els ha negat per primera vegada ocupar les places Verdun i Victoria que es troben al voltant del Castellet, així com poder instal·lar una tarima i un punt de llum i sonorització per l'acte final de la manifestació. També els recorda que el passat 12 d'octubre sí que es van exhibir banderes espanyoles a la ciutat en motiu de la festa del Pilar.
Finalment, el Col·lectiu 7 de novembre convida totes les entitats i veïns de la ciutat i "a no tenir por al feixisme institucionalitzat". També demana "desobeir pacíficament i, més que mai, cercar la unitat contra l'extrema dreta" i sortir al carrer per "reivindicar i lluitar pels drets més bàsics com són la llibertat d'expressió, de reunió i de manifestació". La Diada ha acabat amb parlaments i un concert.