TERRASSA
El jutjat de Terrassa ha deixat aquest divendres en llibertat provisional amb càrrecs el pare de les dues germanes Arooj i Anisa Abbas, de 24 i 21 anys, assassinades al Pakistan el maig passat per alguns dels seus familiars. L'home, arrestat dimecres a la cocapital vallesana, haurà d'entregar el seu passaport, no podrà sortir d'Espanya i s'haurà de presentar al jutjat cada quinze dies, segons ha acordat el jutge a petició de la Fiscalia i sense l'oposició de la defensa. La Fiscalia li atribueix un delicte de maltractament habitual, matrimoni forçat, coaccions i assassinat.
Des que es va tenir coneixement d'aquest doble feminicidi, els Mossos d'Esquadra van començar a interrogar familiars i coneguts de les dues germanes residents a Terrassa, entre ells el seu pare, germans i un oncle per determinar-ne la presumpta implicació en els fets. Arooj i l'Anisa van viatjar enganyades al Pakistan, on van ser assassinades per familiars seus per voler divorciar-se dels seus marits després d'uns matrimonis forçosos amb dos cosins.
La policia del Punjab, la regió on van tenir lloc els crims, va detenir set parents de les dones assassinades que estaven a la casa on es van perpetrar els fets, entre els que hi havia dos germans i els dos marits de l'enllaç concertat. Després de diverses investigacions, la Fiscalia diu que el pare hauria induït el crim obligant les seves filles a casar-se i col·laborant en l'engany perquè viatgessin al seu país d'origen, on les van matar.
S'havien casat amb els cosins per pressió familiar
Arooj (24 anys) i Anisa (21 anys) havien arribat a Terrassa a través del procés de reagrupació familiar, fa aproximadament uns dos i sis anys, respectivament. El seu pare, Ghulam Abbas, havia estat el primer membre de la família a instal·lar-se a Catalunya, fa més d'una dècada, i a partir d'aquí havia anat portant els quatre fills i la dona.
Tots ells tenien la nacionalitat pakistanesa i residien aquí amb un permís temporal. El pare treballava a una botiga d'alimentació al barri de Sant Pere Nord, per la qual també havien passat les dues filles. Les dues dones feia al voltant d'un any que s'havien traslladat a Barcelona i s'havien distanciat de la família. Una de les raons és que no estaven satisfetes amb el matrimoni que havien contret amb dos cosins residents al Pakistan.
A Catalunya feien la seva vida i tenien d'altres parelles, i haurien demanat el divorci per poder-se tornar a casar, una decisió que hauria molestat al pare i els germans. Tot indica, però, que les noies s'havien casat amb els cosins per pressió familiar i per seguir els costums, però ara volien iniciar una nova vida amb d'altres persones aquí.
¿Te ha resultado interesante esta noticia?
Comentarios
<% if(canWriteComments) { %> <% } %>Comentarios:
<% if(_.allKeys(comments).length > 0) { %> <% _.each(comments, function(comment) { %>-
<% if(comment.user.image) { %>
<% } else { %>
<%= comment.user.firstLetter %>
<% } %>
<%= comment.user.username %>
<%= comment.published %>
<%= comment.dateTime %>
<%= comment.text %>
Responder
<% if(_.allKeys(comment.children.models).length > 0) { %>
<% }); %>
<% } else { %>
- No hay comentarios para esta noticia.
<% } %>
Mostrar más comentarios<% _.each(comment.children.models, function(children) { %> <% children = children.toJSON() %>-
<% if(children.user.image) { %>
<% } else { %>
<%= children.user.firstLetter %>
<% } %>
<% if(children.parent.id != comment.id) { %>
en respuesta a <%= children.parent.username %>
<% } %>
<%= children.user.username %>
<%= children.published %>
<%= children.dateTime %>
<%= children.text %>
Responder
<% }); %>
<% } %> <% if(canWriteComments) { %> <% } %>