L'incendi de Llutxent ha arrasat ja 2.600 hectàrees i amenaça a Gandia
L'evolució de les flames és "molt convulsiva" i d'un "impacte molt fort" en arribar a un barranc als voltants de Gandia. L'incendi ha obligat a desallotjar prop de 2.600 persones.
Publicidad
barcelona,
L'incendi forestal declarat dilluns passat a Llutxent (Vall d'Albaida) ja ha arrasat prop de 2.600 hectàrees i ha afectat a una vintena de cases de la Marxuquera, al terme de Gandia (La Safor), després d'una nit en la qual les flames van avançar ajudades per vents de fins a 70 quilòmetres per hora.
Publicidad
Segons José María Ángel, l'evolució de les flames va ser "molt convulsiva" i d'un "impacte molt fort ajudades pel vent de fins a 70 quilòmetres per hora" en arribar a un barranc als voltants de Gandia. Per això es va actuar en urbanitzacions com La Marxuquera, on el foc ha afectat a entre 10 i 20 cases, L'Ermita, Montepino i Montesol. "Aquest fenomen meteorològic va ser de molt pocs minuts però és el millor aliat que té el foc", ha dit el director general, qui ha recordat que a conseqüència de l'incendi ja han estat desallotjades prop de 2.600 persones.
L'origen va ser un raig
L'equip d'agents mediambientals que treballa en la recerca de les causes de l'incendi ha constatat gràficament que l'origen del foc va ser la caiguda d'un raig sobre un arbre en la matinada del dilluns, segons ha informat la Conselleria de Medi ambient en el seu compte de Twitter.
âï¸ El equipo de agentes medioambientales que trabaja en el grupo de investigación de causas han logrado constatar gráficamente que el origen del incendio en #Llutxent fue la caÃda de un rayo sobre un arbol en la madrugada del lunes. #IFLlutxent #Stopalfoc pic.twitter.com/iy1kuvdxzn
— GVA Agroambient (@GVAagroambient) 7 de agosto de 2018
Segons Ángel, la zona afectada pel foc és en la seva majoria camps de cultiu abandonats i zones cremades en anteriors incendis. La seva extinció està sent complicada a causa de la dificultat d'accés.