Cargando...

Creix el rebuig polític a les maniobres militars de l'exèrcit espanyol a Catalunya

L'anunci d'uns exercicis entre Girona i Celrà desferma una forta oposició al segon municipi, governat per la CUP. La formació també reclama que es prohibeixi qualsevol presència de l'exèrcit al parc de Collserola. Les forces armades espanyoles sumen més de 1.500 soldats a Catalunya.

Publicidad

Exercici militar a Sant Climent Sescebes.

BARCELONA, Actualizado:

La decisió de l'exèrcit espanyol de portar a terme el proper dilluns unes maniobres militars en camins rurals de Girona i Celrà ha generat un fort rebuig polític, especialment al segon municipi, governat per la CUP. Paral·lelament, la formació de l'esquerra independentista ha presentat al·legacions a les modificacions de les ordenances del Parc Natural de la Serra de Collserola amb l'objectiu que s'hi prohibeixi qualsevol activitat de les forces armades.

Publicidad

La darrera polèmica ha esclatat al Gironès. Aquest dimecres, l'exèrcit va avisar els ajuntaments de Girona i Celrà que dilluns farà les esmentades maniobres militars, que consistiran en què una vuitantena de soldats faran una marxa a peu per camins rurals acompanyats de quatre vehicles tot terreny i dos busos. Tot i que no s'ha especificat el punt exacte de les maniobres, la sospita és que serà a les Gavarres.

Click to enlarge
A fallback.

Rebuig a Sant Climent, defensa a Talarn

Quina presència té l'exèrcit espanyol a la Catalunya que, si es fa cas del full de ruta del govern de Junts pel Sí, teòricament s'encamina cap a la independència? El diari Crític informava fa alguns mesos en un ampli reportatge que les forces armades compten amb uns 1.500 soldats al Principat, concentrats fonamentalment a les casernes del Bruc (Barcelona) i de Sant Climent Sescebes (Alt Empordà) i a l’acadèmia de sotsoficials de Talarn (Pallars Jussà). 

Desfilada a l'acadèmia de Talarn.

Fins al gener, els quarters del Bruc i de Sant Climent, que és la caserna General Álvarez de Castro, acollien batallons del regiments de Caçadors de Muntanya Arapiles 62, mentre que ara la base alt empordanesa és la seu del nou batalló d'infanteria mecanitzada Badajoz I/62, mentre que la caserna de la capital ho és del batalló Badajoz IV/62. Són, precisament, els soldats destinats a Barcelona els que han protagonitzat diversos exercicis militars per Collserola. Ambdós batallons estan integrats a la brigada d'Aragó. Més enllà del canvi de nom, la nova denominació també ha implicat una renovació dels materials i, per exemple, segons ha informat el Centre Delàs d'Estudis per la Pau a Sant Climent es disposaria ara de 100 vehicles blindats de combat d'infanteria.

Publicidad