Cargando...

La comissió que revisarà els delictes d'agressió sexual finalment inclourà dones

L'òrgan consultiu del Ministeri de Justícia està composat per experts de dret penal. Ara, a més d'incloure a catedràtiques, la Comissió General de Codificació també consultarà a víctimes i a associacions de dones juristes.  Inicialment, tots els membres nats d'aquest òrgan eren homes, així com el 86% dels vocals.

Publicidad

o

Actualizado:

Finalment, la Comissió que revisarà els delictes d'agressió sexual comptarà amb dones juristes i catedràtiques. La notícia ha arribat després que diversos col·lectius feministes i mitjans es fessin ressó de la minsa representació de dones en aquest òrgan. La sentència de La Manada ha aixecat tanta polseguera als carrers que el ministre de Justícia, Rafael Català, va acabar anunciant reformes en l’àmbit penal de les agressions sexuals. En el punt de mira, el marc legal que ha permès condemnar els cinc agressors per "abús sexual" i no per "agressió" i la falta de reparació cap a la víctima que ha evidenciat aquest cas. Però la polèmica encara es va reforçar més quan va transcendir que l’organisme encarregat d’aquesta revisió només estava format per homes.

Publicidad

La secció quarta de Dret Penal d’aquesta comissió –encarregada de revisar els delictes sexuals- està conformada per 20 homes i cap dona. En concret, els vocals d’aquesta secció presidida per Esteban Mestre, són: Luis Arroyo, Javier Boix, Manuel Cancio, Juan Carlos Carbonell, Juan Córdoba, Carlos García, Enrique Gimbernat, José Luis González, Francisco Hernández, Gustavo Lescure, Borja Mapelli, Javier Moscoso, Francisco Muñoz, Ricardo Pellón, Enrique Peñaranda, Miguel Polaino, Gonzalo Quintero, Gonzalo Rodríguez i Jesús María Silva.

Click to enlarge
A fallback.

Dones "n'hi ha, i moltes"

En declaracions a Europa Press, la presidenta de Fundación Mujeres, Marisa Soleta, ha criticat que, si es pretén aplicar la justícia amb "enfoc de gènere", per fer-ho cal una "presència de dones" en aquesta presa de decisions. "La paritat és una obligació", ha destacat, per després posar èmfasi en que en l’àmbit de l’Administració de Justíca "ja són majoria dones". En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat la vicepresidenta de l’Associació de Dones Juristes Themis, Altamira Gonzalo, qui sosté que "necessàriament" la comissió "ha de contemplar el punt de vista de dones juristes". "N’hi ha, i moltes", ha defensat.

Publicidad