Cargando...

Barcelona vol convertir-se en la capital mundial de les economies alternatives

La ciutat acollirà el 2020 el Fòrum Social Mundial de les Economies Transformadores, una iniciativa impulsada des de la base però que té suport decidit de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona. La iniciativa ha de servir, entre d'altres qüestions, per posar al centre projectes alternatius als de l'economia dominant i que guanyin força.

Publicidad

Roda de premsa de presentació del Fòrum Social Mundial de les Economies Transformades, que se celebrarà el 2020 a Barcelona. / Ajuntament de Barcelona.

barcelona,

La primavera del 2020 Barcelona pretén convertir-se en la capital global de les economies que qüestionen el sistema neoliberal amb la celebració del Fòrum Social Mundial de les Economies Transformades, una iniciativa impulsada des de la base però que tindrà un suport decidit de la Generalitat i l'Ajuntament de la capital. La iniciativa s'ha presentat aquest dilluns en una roda de premsa que ha servit per donar-ne a conèixer les línies mestres i per visualitzar-ne el compromís que hi tindran les administracions, ja que hi han participat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i el primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello. El coordinador del Fòrum, Xavier Artigas, ha explicat que l'esdeveniment "serà organitzat des de baix, des dels moviments socials i entitats que representa la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya (XES) i que posen la vida al centre de l'economia".

Publicidad

El Fòrum tindrà un pressupost d'uns 700.000 euros. Els recursos provindran bàsicament de tres parts, en principi similars, que seran els recursos propis, el finançament privat provinent de fundacions progressistes i les aportacions públiques. L'esdeveniment tindrà dues fases. La primera se celebrarà durant el 2019 i serà tancada per a representants de xarxes i moviments socials que plantegin formes alternatives d'entendre l'economia. La segona serà el propi Fòrum Social Mundial, previst per a la primavera del 2020 i que la previsió és que reuneixi més de 10.000 persones provinents del cinc continents. En aquest sentit, els organitzadors han posat molt d'èmfasi en què es potenciarà especialment la presència de persones de països del sud. Artigas ha recalcat que abans als Fòrums Socials Mundial "dèiem que un altre món era possible i ara ja podem dir que un altre món ja existeix".

Click to enlarge
A fallback.

Pel conseller El Homrani l'organització del fòrum és "una molt bona notícia, que enllaça amb un fil roig que té aquest país al voltant del cooperativisme i l'economia social". El conseller i dirigent d'ERC ha recalcat que els darrers dos anys i mig la Generalitat ha treballat molt amb l'economia social i solidària i ha assegurat que des de l'administració "acompanyarem qualsevol iniciativa i espai de reflexió que situï el benestar de les persones al centre". El Homrani també ha manifestat que l'economia social i solidària "ha demostrat durant la crisi que els seus valors i els seus principis la fan més forta".

Publicidad