La selecció espanyola femenina de futbol fa història guanyant el seu primer Mundial

Olga Carmona ha marcat el gol de la victòria contra Anglaterra a la final abans del descans

Las jugadoras bailan para celebrar su victoria en la final del Mundial de fútbol femenino, a 20 de agosto de 2023 en Sídney
Les jugadores ballen per celebrar la seva victòria a la final del Mundial de futbol femení aquest diumenge a Sydney. — Hannah Mckay / REUTERS

La selecció espanyola femenina de futbol ha fet història en imposar-se a Anglaterra amb un 1-0 i aconseguir el seu primer Mundial de futbol femení, gràcies a un gol de la madridista Olga Carmona.

La selecció espanyola ha sortit amb un onze inicial en el qual no era present la doble guanyadora de la Pilota d'Or, Alexia Putellas, però amb una Aitana Bonmatí connectada des del minut 1 i guiant el mig camp i el joc de La Roja, que va ser elegida la millor jugadora del campionat, la MVP del Mundial. Mentre Salma Paralluelo, era nombrada la millor futbolista jove.

Les angleses han sortit amb una pressió alta, deixant un partit elèctric d'anada i tornada i, en el minut 15, Lauren Hemp ha llançat una pilota al travesser que ha fet retronar un estadi on han assistit 76.000 espectadors.

La selecció espanyola ha aconseguit avançar-se en el marcador gairebé al final de la primera meitat i ha estat capaç de mantenir aquest avantatge fins al xiulet final.

La segona meitat ha estat dominada per les espanyoles, que han tingut el segon gol a les botes d'Hermoso, en un penal clau que ha aconseguit aturar la portera anglesa i, després de 13 minuts afegits, La Roja ha aconseguit fer-se amb el seu primer Mundial de futbol.