Público
Público

La CCMA reobrirà la delegació de TV3 i Catalunya Ràdio a Perpinyà, tancada el 2013

També es reforçaran les corresponsalies dels mitjans públics al País Valencià i les Illes Balears. L'objectiu de la corporació és estar més present als territoris de parla catalana "en un context de retrocés de la llengua"

05/11/2022 - El Castellet de Perpinyà, on s'ha fet la lectura del manifest d'aquesta Diada de la Catalunya Nord.
 El Castellet de Perpinyà i una manifestació durant la Diada de la Catalunya Nord en una imatge d'arxiu. - ACN

Perpinyà, capital de la Catalunya Nord, tornarà a tenir una delegació pròpia de TV3 i Catalunya Ràdio 10 anys després del tancament fruit les "retallades" que van patir els mitjans públics catalans. Ho ha anunciat la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Romà, aquest divendres durant el Consell de Govern de la CCMA.  

També es reforçaran les corresponsalies dels mitjans públics al País Valencià i les Illes Balears. "Es duplicaran efectius per fer les delegacions més fortes", ha apuntat Romà, que ha concretat que la reobertura i l'enfortiment de les delegacions suposarà "informar més i millor" d'aquests territoris als serveis informatius, programes i esports. 

L'objectiu és estar més present als territoris de parla catalana "en un context de retrocés de la llengua"

L'objectiu de la corporació és estar més present als territoris de parla catalana "en un context de retrocés de la llengua". La delegació de Perpinyà, que ocupaven els periodistes Pere Codonyan i Thierry Masdeu, es va tancar el 2013, deixant als ciutadans de Catalunya Nord sense cobertura informativa del seu territori. 

La de Perpinyà era reobertura molt esperada i llargament reclamada que, després de 10 anys sense equip fix allà, també suposarà recuperar la càmera del Castellet, que també es va desconnectar el 2013. Segons ha explicat la CCMA en un comunicat, en els propers mesos TV3 tornarà a oferir imatges en directe amb la informació meteorològica.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?