Público
Público

Catalunya recupera la producció hidroelèctrica gràcies a l'increment del volum dels embassaments

A Lleida augmenta un 26% en comparació a l'any passat i en el conjunt del territori se supera el 50% gràcies al bon nivell de l'Ebre. Les centrals de les conques internes, però, han reduït la producció

10/05/2024 - La central de Talarn, al Pallars Jussà.
La central de Talarn, al Pallars Jussà. Oriol Bosch / ACN

L'increment de reserves als embassaments de les conques del Segre, Garona, Noguera Ribagorçana i Pallaresa han permès a Endesa augmentar fins un 26% la producció hidroelèctrica en comparació al mateix període de l'any passat, entre l'1 de gener i el 30 d'abril. Segons les dades a què ha tingut accés l'ACN, l'augment és perquè el volum útil hidroelèctric ha pujat un 15,3% fins als 440 hectòmetres cúbics per poder fer llum.

A Catalunya, les centrals de la companyia han doblat la producció (+50,2%) en comparació als primers quatre mesos de 2023. S'hi arriba gràcies als volums dels embassaments de l'Ebre (Flix i Riba Roja). La sequera a les conques internes però, fa que la producció continuï sent un 11,62% inferior a la mitjana històrica.

Totes les centrals que hi ha les conques dels rius de la demarcació han produït més energia que l'any passat durant aquests primers mesos de 2024 menys les del Segre, que han retallat un 6% la generació d'energia.

A Catalunya la producció supera en un 50,2% la del mateix període de l'any passat. Això és deu pel fet que les centrals de l'Ebre – Flix i Riba-Roja – que pràcticament han quedat exemptes de la sequera, han superat en un 150,2% més la producció de principis de 2023 assolint els 350.845 megawatts. És tant elevat aquest volum que fins i tot és un 8,7% a la mitjana històrica d'aquests dos embassaments.

On hi ha menys producció és als embassaments de les conques internes, amb un 67,2% menys en comparació al mateix període de l'any passat. S'han produït 3.262 megawatts de llum, que representen un 95,3% menys que la mitjana històrica que és de 69.848 megawatts.

¿Te ha resultado interesante esta noticia?